Sosyal Güvenlik Kurumunun Göz İçi İlaç Uygulamalarında Yapılan Düzenlemeler Konulu Duyurusu
6 Mart 2019 Çarşamba Eczacı Odası 140 Duyurular

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun

Göz İçi İlaç Uygulamalarında Yapılan Düzenlemeler Konulu Duyurusu

Bilindiği üzere, 28.12.2018 tarih ve 30639 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile “4.2.33” numaralı “Göz hastalıklarında ilaç kullanım ilkeleri” başlıklı maddesinde bazı düzenlemeler ve değişiklikler yapılmıştır.

Bu değişiklik ve düzenlemelerin uygulanmasında tereddüt oluştuğu Birliğimiz tarafından belirlenen ve Bölge Eczacı Odalarımız ve meslektaşlarımız tarafından iletilen hususlara açıklık getirilmesi konusundaki talebimiz Sosyal Güvenlik Kurumu’na aktarılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bugün (05.03.2019) yayımlanan “ 2018/1. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Göz İçi İlaç Uygulamalarında Yapılan Düzenlemeler Hakkında” başlıklı duyuru aşağıdaki şekildedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Kurum duyurusu için tıklayınız.