VETERİNER ECZACILIĞI EĞİTİM PROGRAMI
8 Mart 2021 Pazartesi Eczacı Odası 31 Haberler

VETERİNER ECZACILIĞI EĞİTİM PROGRAMI

Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliği ve Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Veteriner Fakülteleri, Majistral Eczacıları Derneği, Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği, klinik ve sektör temsilcilerinin katkıları ile ‘veteriner ilaçlarının doğru ve güvenli kullanımı, veteriner dozaj formları ve majistral ilaç hazırlanması, hayvan sağlığında kullanılan koruyucu ve önleyici ürün ve yöntemler, tıbbi destek ürünleri ve cihazları, veteriner ilaçlarda advers etki bildirimi ve mevzuat’ konuları başta olmak üzere eczacıların bilgi birikimini arttırmak ve veteriner hekimler ile işbirliklerini güçlendirmek adına ortak bir dil kullanmalarını sağlayabilmek için ‘Veteriner Eczacılığı Eğitim Programı’ düzenlenmektedir. Eğitim programı, 10 modül ve yaklaşık 70 saat dersten oluşacak şekilde tasarlanmıştır.

Eğitim Kapsamı
Modül 1. Giriş ve Genel Terminoloji
Modül 2. Farmakolojik ve Toksikolojik Değerlendirme
Modül 3. Veteriner İlaçları ile İlgili Mevzuat
Modül 4. Veteriner İlaçları E-Reçete Uygulamaları ve Bilgi Kaynakları
Modül 5. Veteriner İlaçları
Modül 6. Pet ve Çiftlik Hayvanları için Farmasötik bakım
Modül 7. Veteriner İlaç Dozaj Formları ve Steril Olmayan İlaç Hazırlama
Modül 8. Hayvan Sağlığında Koruyucu ve Önleyici Ürün ve Yöntemler
Modül 9. Veteriner Adli Toksikoloji
Modül 10. Veteriner İlaçları Kalite Güvencesi, Advers Etki Bildirimi ve Değerlendirmesi
· Dersler çevrimiçi senkron veya asenkron olarak yürütülecektir.

Kimler Başvurabilir?
Eğitim programımıza eczacılar kabul edilmektedir.

Son Başvuru Tarihi : 25 Şubat 2021

Detaylı Bilgi: www.lokmanhekim.edu.tr