DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ

Yurtdışı sigortalı hastalara ait reçetelerin Medula Sistemine kaydının yapılamadığı ve bu reçetelerin ödenmediği yönünde yapılan bildirimler üzerine Kurum ile yapılan görüşmeler devam etmektedir.

Yapılan görüşmelerde;

Diğer ülkelerin Ülkemiz ile yapmış oldukları mevcut sağlık bakım sözleşmelerine istinaden Medula Sisteminde güncellemelerin yapıldığı,

Yurtdışı sigortalıların Ülkemize gelirken almış oldukları belgelere istinaden sadece acille ilişkili işlemlerin bedellerinin karşılandığı,

Kişilerin karşılanan sağlık giderlerinin geldiği ülkeye ve Ülkemize gelirken kendi ülkelerinden aldığı belgelere göre değişiklik gösterebildiği,

Acil ve yoğun bakım hizmetlerine ilişkin güncellemelerin devam ettiği bilgisi alınmıştır.

Ayrıca YUPASS numarası ile işlem yapılması esnasında herhangi bir uyarı ile karşılaşılamayan ve kayıt işlemleri tamamlanabilen reçeteler için sorun olmadığı; ancak “yurtdışı sigortalının sağlık yardım hakkı, reçete işlemlerini kapsamamaktadır” uyarısı ile karşılanan reçetelerde ödeme işlemlerinin yapılmadığı belirtilmiştir.

Kurum tarafından gerekli işlemlerin tamamlanması sonrasında yayımlanacak olan duyuru Birliğimizce de duyurulacaktır.

Turistik amaçlı gelmiş ve aşağıda görülen belgelere sahip Yupas nolu vatandaşlarımız için 01.09.2019 tarihi itbariyle geriye dönük geçerli olacak şekilde yapılan düzenlemeler:

1- acilden başvuru almış ve yukarıdaki kapsamda yer alan vatandaşlarımız yoğun bakım ve servislere yatışlarına izin verildiği

3-Taburcu kodu faturlanmış uzayan yatışlar için bağlı takibe izin verildiği

4-Yukarıda belirtilen ayaktan ve yatan takiplerine bağlı reçetelerin karşılanacağı   şeklindedir.

SUT Tanımı Kapsamında Acil Hal Sınırlandırması Getirilen Ülkeler.

-SUTtan YUPASS üzerinde Almanya(T/A 11), Avusturya(A/TR3), Belçika(BE/TR 111) ve Hollanda(N/TUR 111) sunmuş oldukları ilgili formüllere istinaden YUPASS üzerinden yalnızca acil hallerde provizyon sağlanması

-YUPASS uygulamasıdışında kalan ülkeler için SUT’da ilgili hükümlerine göre manuel işlem yapılacaktır.